certificaat

Over mij ... Ik was al heel jong besmet met het hondenvirus, en sinds mijn eerste hondje, een wit dwergpoedeltje Kitty genaamd,  een nestje kreeg wist ik, dat wil ik ook. Natuurlijk wist ik toen niet wat het inhield, en eerlijk gezegd stelde het  ook niet zo veel voor, want er werd toen nog algemeen gedacht dat het beter was om je teefje eenmalig een nestje te laten krijgen. Nu weten we dat dat onzin is, alhoewel de nieuwe stelling is, laat ze zo vroeg mogelijk castreren. Wat bij mij ook vraagtekens oproept. Later eigen huisje boompje  ..... ,en vanaf dat ik parttime ging werken was het tijd voor onze eerste hond samen, bij toeval kwamen we uit bij de berner sennenhond en waren beide op slag verliefd, onze eerste berner had alle kwalen die in het ras voor kwamen toch werd Tosca 12 jaar, het kostte me daarna een jaar om over het verdriet heen te komen en de moed te verzamelen om weer een hond te nemen, ik wilde echt geen berner meer, te veel gebreken in het ras, maar uiteindelijk kwamen we bij een goede bernerfokker uit, en kwam Kelsey en wat een heerlijke hond was dat. Met haar heb ik eens geprobeerd show te lopen, ringtraining ging goed, maar in de showring vergat ik alles. Een jaar later kwam onze Fella een tornjak uit Croatie, nog een oerras met weinig tot geen erfelijke gebreken, we waren helemaal weg van onze Fella maar toch was het eigenlijk niet de ideale hond voor ons, echt een herder/berghonden karakter, en dan moet je best wel zwart/wit zijn, met elke hond moet je consequent zijn maar met een berner kun je best ook eens grijs zijn. Heerlijk die grote honden maar ik miste dat kleine, waar je zo lekker mee kunt tutten. toen kwam onze eerste havanezer Xinia, helaas waren haar nieren niet gezond, en hebben we al snel weer afscheid van haar moeten nemen. Maar in die anderhalf jaar dat we haar hadden genoten we met volle teugen, wat een heerlijk hondje. Daarna kwam Jazzy en wisten we het zeker dit is wat we willen dit is een ras waar we achter kunnen staan, dit is het ras waar ik mijn droom mee kan verwezenlijken.
liefs ingrid

Wij fokken volgens de fokvoorwaarden van de Havanezer club Nederland, de  honden voldoen aan de normen die de Havanezer club Nederland er aan stelt, dat wil zeggen een  onderzoek op patella luxatie,  jaarlijks een ogentest op erfelijke afwijkingen, exterieur en karakter, algehele gezondheid van het ras staat natuurlijk voorop

Onze pupjes groeien op in huiselijke kring en worden goed gesocialiseerd. Ze krijgen de benodigde enting + paspoort en ontworming. Verder krijgen ze een stamboom + chip van de Raad van Beheer en gezondheidsverklaringen van vader en moederhond wat betreft patella luxatie en cataract. Ze krijgen een puppiepakket waarin onder andere, voer voor de eerste dagen zit, een knuffel met nestgeur, cd met alle foto's, een map met alle informatie over uw havanezer pup, zoals voeding, enten, ontwormen, bewegingsschema, verzorging enz. En u krijgt een koopovereenkomst.

Wij vinden het belangrijk dat de pup goed terecht komt daarom kiezen/adviseren wij welke pup het beste bij u past, dit gaat natuurlijk altijd in overleg, wij werken met het koop contract van de HcN. De pupkoper kan altijd bij ons terecht.

    

De foto's op deze website mogen niet gebruikt worden zonder toestemming. ©